30 Ağustos 2009 Pazar

komutanım bizi JÖH'e götürün

Öncelikle bu naçizane blog işin Ebru Ayaz hanım efendiye ve değerli çizimlerinden dolayı kızkardeşim Özde'ye teşekkür ederim.

Van'da askerlik bir başka arkadaşlar. Henüz 18 gün oldu ama tören yürüyüşünden gece eğitimine sınavdan yatak düzenine.............

Uzun Dönem komando'lar ile aynı katta kalıyoruz. yaşları 19 ila 22 arasında değişen çakı gibi gençler hergün yerlerde sürünüyor, her sabah tuvallet jilet ile oklu don ve bilumum benzeri insandan çıka insani olmayan atık temizliyor.

Eğitimlerimizi Jandarma Komando Özel Harekat Taburuna bağlı Kıdemli astsubay ve uzman çavuşlar veriyor. Anlayacağınız Komandolarla yatıp komandalarla kalkıyor onlar tarafından eğitilip onlarla yemek yiyoruz. Ama komando değiliz. Bize poşet tanımlamasının yanında çakma komando da deniyor tabur da.

Kaldığımız yerin en iyi tarafı yemekler. iyi besleniyor iyi sıçıyoruz. İlk günler kabız olan bir izmirli dışında herkes çatır çatır sıçıyor, herkesin boku aynı kokuyor. Van'ın güneşi terletmiyor ama direk yakıyor 2. günde herkes kapkara oldu. K.D askerlerin enseleri kulakları alınları ve suratları su toplamadan kavruluveriyor. Şehrin rakımı çok yüksek 1720 metre. Zaten Van'da yazın güneşten kışın kardan yanılırmış. Halkının bu kadar kara olmasına şaşmamak lazım.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, artık ne zaman yazarım bir daha belli değil. eğitim devam edecek. Dağıtıma 2 hafta daha var. 11 eylül gibi dağıtımın olacak %10 bu kışla da kalacağım. % 90 van'ın başkale, çaldıran, çatak, çaldıran gibi güzide ilçelerinden birindeki karakola doğru yola koyulacağım. (P.S: Van'ın bu güzide ilçelerini mehmet iyi bilir.)

Saygılar sevgiler
Jandarma Er Yek

P.P.S: yine bu blog aracılığı ile van, bitlis, şırnak, bingöl, ağrı, ardahan, hakkari diyarbakır gibi şehirlerde askerlik görevini yapan ya da yapmış arkadaşlara kucak dolusu selam söyleyip iskenderun, adana, kütahya, ankara, istanbul, muğla ve antalya gibi şehirlerde askerlik yapmış arkadaşlara da sizi şanslılar diyorum. esenlikle kalın.

5 yorum:

  1. Yekta, 15 gun askerlikten sonra çok değişmiş gibi yazıyorsun. Umarım çabuk geçer, fazla zarar vermeden geçer. Kendine iyi bak.

    Hande.

    YanıtlaSil
  2. yek'in guzel yazisini maalesef editledik.

    YanıtlaSil
  3. Ebru'dan sonra kötü yemek yiyemiyorum dediğini hatırlıyor ve yemeklerin iyi olmasına seviniyorum. başka da bi derdin olacağını sanmıyorum (olmamasını diliyorum da diyeyim:) zira sen güzel günlerden de, kötü şartlardan da güzel bişeyler çıkardın hep. kah iki satır yazı kah bi dolu anı.

    kendine mukayyet ol yek..

    YanıtlaSil
  4. Şimdi duygusal bir şey yazsam döndüğünde bi dünya alay konusu olacağını öngörerek kendimi alay konusu yapma konusunda pasif takılacağım. Çok şanslı adamsın valla bizim zamanımızda blog mlog yoktu 56 K'dan mirc icQ falan denemeleri yapıyorduk. Çok güzel düşünülmüş. Farklı renklerde ve kültürlerde seni özleyen bir çok türk ve enternasyonel insan sana burdan sevgilerini sunuyor. Bende sunuyorum :sevgi: (bu dikdörtgen şeyin içinde ok yön tuşları çalışmıyor yada mac browserlarında hata veriyor.buda ince 1 feedback olsun)

    YanıtlaSil
  5. :) bi de askerlik yapmayanlar var.. Onlar da askerlik yapanlara selam ediyor..

    YanıtlaSil